Havuz Kimyasalları

Havuz Kimyasal Fiyatlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz Kimyasal Fiyatlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler 1 – Havuz Kimyasal Fiyatlarinda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz Kimyasal Fiyatları

 Havuzda ve havuz suyunda kullanılmasına gereksinim duyulan tüm kimyasal bileşenlere havuz kimyasalları adı verilir ve havuz kimyasal fiyatları da havuz kullanıcılarının ilgilediği önemli konulardan biridir.

 Havuz kimyasalları havuz suyunun hijyeni ve temizliği için en önemli unsurlardandır. Havuz suyu için kullanılan kimyasal ilaçların fiyat değerleri belirli kriterlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu kriterler arasında kimyasalların barındırdıkları içerikler ve içerisindeki bileşenlerin oranları bulunmaktadır. Ayrıca aynı kimyasal olsa bile bu ürünün kalitesi de büyük oranda fiyatlandırmayı etkilemektedir. Ayrıca satın alınan bayi veya depoya, ürünün gramajına, paketlemesine ya da o anki döviz kuruna bile fiyatlar artıp azalabilmektedir. Bu sebepten tam olarak net bir fiyat listesi vermek mümkün olmamaktadır.

 İstenilen ürünler için fiyat araştırması yapıp merdiven altı adıyla tabir edilen ürünlere sapmadan etiketli, son kullanma tarihine dikkat ederek, uygun işletmelerden almak çok önemlidir.

Havuz Kimyasallarının Kullanılma Nedenleri

 Tatil işletmelerinin, otellerin, sitelerin, yüzme alanlarının havuzlarının yani gün içerisinde oldukça fazla kişinin kullandığı yerlerdeki havuzların veya bireysel ya da aile ile kullanılan havuzların sularında, tabanlarında ve duvarlarında havuz kimyasallarıkullanımı zorunlu bir adımdır fakat havuz kimyasal fiyatları dolayısıyla bu kullanımdan kaçınmak hem kullanıcıya hem de işletmeye yarardan çok zarar verir.

Havuz içerisinde neredeyse tüm vücudumuz suyun içerisindedir. Yüzerken havuz kullanıcılarından saç, kıl, deri döküntüsü gibi istenmeyen yabancı cisimler suya düşer. Bunun yanı sıra havuzu kullanan insanlarda bildikleri bilmedikleri birçok hastalık ve mikrop bulunabilir. Bu sebeple insandan insana hastalık bulaşmasının engellenmesi, suya düşen yabancı maddelerdeki mikropların kullanıcılara bulaşmasının önüne geçilmesinde, havuz suyunda patojenik canlı oluşumunun engellenmesinde yardımcı olması için havuz suyuna havuz kimyasalları eklenir. Havuz kimyasalları havuz suyunun mantar ve bakteri üretmesini engeller.

Kimyasalsız Havuzdaki Tehlike

 Kişisel havuzunuzda tek başınıza veyahut da ailenizle birlikte kullandığınız havuzda bile yeterince hijyene özen gösterilmezse sizi ve ailenizi hasta edebilir. Kimyasal kullanımı suyun dezenfektasyonu için mutlaka uygulanması ve asla atlanılmaması gereken bir adımdır. Çünkü su bakteri ve mantarların üremesi için çok uygun bir alandır. Kullanıcı sağlığını tehdit etmemesi için kimyasalların doğru oranda ve birleşimde olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca havuzlarda yosun önleyiciler de kullanılmaktadır. Bu madde havuzun içinde, tabanında ve duvarlarında yosun oluşmasının önüne geçmektedir.

 Havuzda bulunan filtreler ufak partiküllü yabancı cisimleri havuzdan uzaklaştıramaz. Bu durum da havuz suyunun bulanıklaşmasına yani suyun berraklığının bozulmasına sebebiyet vermektedir. Bunun için havuzda çöktürücü, topaklayıcı ve berraklaştırıcı beraber kullanılmaktadır. Çöktürücü kimyasal madde, havuz suyunun içerisindeki bu partiküllerin havuz tabanına çökmesini sağlar. Daha sonrasında da ise çöktürücünün dibe çöktüremediği tanecikleri berraklaştırıcı kimyasal madde, havuz filtrelerine taşır ve filtrelerden geçirerek havuz suyunun temizlenmesini sağlar. Minik taneciklerin dışında gözle görünmeyen yosun sporlarının da filtrelere taşınıp havuz suyundan atılmasına yardımcı olur.

Havuz Kimyasallarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz temizliği için kullanılan havuz kimyasalları tedarik edilirken oldukça seçici ve dikkatli davranılması gerekmektedir yani sadece havuz kimyasal fiyatları  sıralanarak ürün alışverişi yapılmamalıdır. Merdiven altı olarak tabir edilen, bilinçsiz bir şekilde üretilen, sağlığa zararlı ve kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerekmektedir. En azından belli standartlardaki ürünlerin alınması lazım gelmektedir. Piyasada bulunan ve kanserojen içeren zararlı ürünleri satan firmalardan uzak durulmalıdır. Henüz klor kullanımından daha etkili bir yöntem bulunmadığından klor yerine farklı ürün arayışına gidilmemelidir. Ultraviyole ve tuz havuz suyunu yeteri kadar temizlememektedir.

 Havuz kimyasal maddelerinin alındığı işletme bayi ya da depo olmalıdır. Önerilen kullanım sürelerinin geçmemiş olmamaları oldukça elzemdir. Ürünlerin üzerlerinde bulunan bilgi etiketleri okunabilir olmalıdır. Ürün yıpranmış hasar görmüş ve eski olmamalıdır. Kullanılacak olan sıvı kimyasalların kapaklarındaki kilit önemlidir ve kilitli kapak olmayan ürünlerden kaçınılmalıdır. Ürün ambalajında delik veya yırtık olmamalıdır. Ürünlerin alındığı işletmenin gerekli izinlerinin olduğuna emin olunması gerekmektedir.

 İnsan sağlığını tehlikeye atacak hiçbir emare bulunmadığından emin olduktan sonra ürün alımı ve kullanımı gerçekleştirilmelidir. Eğer ürünlerin bulunduğu bayii de şüphe uyandıran durumlar gözlenir ve güven eksikliği yaşanır ise detaylı bilgi edinmek adına genel merkez ile irtibata geçilmelidir. Herhangi bir ihmalkarlık havuzu kullanan kişiler için tehlikeli olabilmektedir.

Bir yanıt yazın