Havuz Dezenfeksiyon Sistemleri

Havuz Otomatik Dozaj Sistemi Nedir?

Havuz Otomatik Dozaj Sistemi Nedir? 1 – havuz otomatik dozaj sistemi

Havuz Otomatik Dozajlama

Havuz otomatik dozajlama havuza ilave edilen kimyasalların verim düzeyini kontrol etmek için uygulanan bir yöntemdir. Kimyasallar ile havuz hijyeni ve dezenfeksiyonu sağlanmaktadır. Işlemin verim düzeyi kimyasalların su içinde homojen dağılımıyla ilgilidir. En kolay yöntem, sirkülasyon sistemi içerisine dahil edilen dozajlamadır. Tek bir noktadan kimyasal verilmesi, havuzda homojen dağılım olmasını engellemektedir.

Havuz suyu içerisinde ani konsantrasyon yükselmeleri ile karşılaşılması manuel sistemlerde mümkündür. Ayrıca düzenli bir şekilde sirküle olmadığı için kimyasalın etkisinin sürekliliği sağlanmaz. Bu durum da dezenfeksiyon işleminin sürekliliğini sağlamayacaktır. Otomatik dozajlama sistemlerinin tercih edilmesi ile bu sorunların önüne geçilir. Otomatik olarak dozaj yapılması hem zamandan hem de harcanan kimyasaldan yana tasarruf yapılmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra konsantrasyonun stabil tutulması da cilt sağlığı için önemlidir.

Havuz Dozajlama Sistemlerinin Avantajları

Havuz otomatik dozajlama havuz suyunda sağlıklı bir denge kurulmasını sağlamaktadır. Havuz suyu içerisinde bulunan zararlı mikroorganizmalar klor vb. Havuz kimyasalları ile temizlenmektedir. Otomatik sistemler sayesinde dezenfekte edilme seviyesinin kontrolü sağlanabilmektedir. Klor, pH seviyesi gibi seviyelerin periyodik olarak ölçümü havuz suyunun sağlıklı düzeyde kalması için önemlidir. Dozajlama sistemleri sayesinde suda sürekli olarak hijyen kontrolü sağlanır, içeriğinde bulunan kimyasalların dengesi analiz edilir. Gerekli seviyelerin korunması da otomatik dozajlama sistemlerinin avantajları arasındadır.

Havuz otomatik dozajlama sistemi hassas bir ölçüe sahiptir. Dengeleme işlevi sayesinde havuz bakımının en iyi seviyede korunmasını sağlar. Havuz suyunun kirlenmesine neden olan durum ne olursa olsun klor gibi kimyasallarla kirlilik giderilmesi sağlanmaktadır. Hijyenin sağlanmasında en kaliteli ve işlevsel çözümler bu tip kimyasalların verilmesidir. Kaliteli dezenfekte işlemi için otomatik dozajlama tercih edilerek hem hijyenik hem de ekonomik bir yol tercih edilmiş olmaktadır.

Düşük maliyetli, güvenilir, uzun süreli kullanım ömrü olan ve kesin çözüm sunan bir sistemdir. Otomatik dozajlama ekipmanları yüksek teknoloji ürünlerinden biridir. Geleneksel yöntemlerle uğraşılan zorlukların ortadan kaldırılmasına yaramaktadır.

Klor ve pH seviyelerinin kontrol altında tutulması havuz suyunun kalitesi için önem arz etmektedir. Kirliliklerin giderildiğinden emin olunmasının yanı sıra doz fazlasının insan cildine ve doğaya etki edecek zararlı birikiminin de önüne geçilmesi sağlanmaktadır.

Otomatik Dozajlama Sistemi Seçimi

Havuz otomatik dozajlama sistemi gerekli olduğu anda gereken kimyasal miktarının havuz suyuna eklenmesini sağlayan bir sistemdir. Bu nedenle kalitesi oldukça önemlidir. Sapma durumu, yanlış ölçme ve yanlış dozajlama durumu sağlığa zararlı sonuçlara neden olabilmektedir. Bakteri üremesine, havuz suyunun cilde zararlı miktarda kimyasal içermesine neden olabilmektedir. Seçim yapılırken öncelik güvenilir ve kaliteli sistem ekipmanlarından yana olmalıdır. Yüksek kaliteli ve hassas ölçüm parametreleri olan ekipmanlar seçilmelidir.

Kalite sonrasında kullanım kolaylığı da önemli bir parametre olmaktadır. Kullanımı pratik olan modeller zamanın boşa gitmesinin önüne geçmektedir. Ayrıca sistemin kurulumu ve çalışması da pratik olmalıdır. 

Sistemlerin temel özelliklerinden birisi maliyeti uzun vadede azaltan sistemler olmasıdır. Bu sayede kullanıcılarına ekonomik yönden avantaj sağlamaktadır. Elle kontrol edilen manuel kullanıma sahip sistemlerde otomatik sistemlerin avantajları bulunmamktadır. Havuz otomatik dozajlama sayesinde havuz suyunun hijyeni sürekli ve kontrollü olarak sağlanabilmektedir.

Havuz Otomatik Dozajlama Sistemlerinin Fiyatları

Havuz otomatik dozajlama sistemi fiyatları sistemin sahip olduğu teknik özellikler göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Örneğin havuzun kapasitesi, fiyatlandırmada büyük bir etkendir. Havuz suyu için ihtiyaç duyulan klor seviyesi anında ölçülerek havuza verildiği için su miktarı da önem taşımaktadır. Sistemlerin arasındaki fiyat farklılıkları sistemin kapasitesine, çalışma koşullarına, istenilen verim düzeyine bağlıdır.

Havuz suyunda sürekli hijyen sağlanması çevre ve canlı sağlığı açısından göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Sağlığı korumaya yönelik olarak tercih edilen bu sistemler kısa zamanda verdiği pratik kullanım olanağı ile maliyetini çıkartmaktadır. Ayrıca ihtiyaç duyulandan daha fazla kimyasal harcanmasının önüne geçilmektedir. Bu sayede havuz kimyasalının kullanım ömrü de uzamakta, gereksiz maliyet ortadan kaldırılmaktadır. Arıza çözümlerinin hızlı olması, değişim kolaylığı ve yedek parça imkanı ile herhangi bir sorunda hızlıca müdahale edilebilen sistemlerdir. Havuz suyu kalitesini korumanın yanı sıra bakım ve estetik görünüm için dozajlama sistemlerinin tercihi önemlidir. Havuz otomatik dozajlama  sağladığı avantajları ile bütçe dostu bir çözüm olarak bilinmektedir.

Bir yanıt yazın