Havuz Filtreleri

Havuz Filtre Fiyatları Nelerdir?

Havuz Filtre Fiyatları Nelerdir? 1 – havuz kum filtresi fiyatlari

Havuz Filtre Fiyatları

Havuz filtre fiyatları konusunda filtrenin yapımında kullanılan materyaller, çalışma hızı özellikleri ve filtrenin büyüklüğü (boyutları) gibi pek çok farklı parametre işin içine girmektedir. Her havuz için havuza uygun havuz filtresi bulmak mümkündür. Geniş ürün ağına sahip filtrasyon sektöründe her ihtiyaca ve talebe uygun ürün üretilmektedir.

Temiz ve arınmış bir havuz için havuz filtresi kullanımı şarttır. Havuz suyunun belirli periyotlarda filtre edilerek temizlenmesi gerekmektedir. Filtrelerin üretim aşamasında ihtiyaca uygun filtre seçimleri yapılmalıdır.

Havuz Filtrelerinde Fiyatlandırma Nasıl Yapılmaktadır?

Havuz filtre fiyatları için farklı parametrelerin söz konusu olduğundan bahsetmiştik. Bu bağlamda yeterli filtreleme ve dezenfektasyon için gerekli olan filtre sistemlerinin özelliklerine göre fiyat aralıkları değişmektedir. Filtrasyonun eksik olması, havuz suyunda kimyasal, fiziksel ve biyolojik kirlenmenin meydana gelmesi demektir. Bu aşamada yaşanacak olan çevre ve sağlık sorunlarının yanında ekstra temizlik maliyetleri de işin içine girince en başından uygun filtrasyon sisteminin seçilmesinin aslında daha uygun maliyetli olduğu görülür.

Bulanık, hastalıklara neden olacak, çevreyi kirleten ve kötü kokular yayan bir havuz, kullanımı mümkün olmayan bir havuz demektir. Kullanıma hazır ve güvenilir bir havuza sahip olmak için filtrasyon sistemlerinin kullanımı gereklidir. Yetkili bayilerden temin edilen, güvenilir ve işlevsel havuz filtrelerinin kullanımı önerilmektedir. Piyasada çok düşük fiyatlara satılan ancak güvenilirliği kanıtlanmamış olan sistemler genellikle paranın boşa gitmesine neden olmaktadır. Ayrıca filtrasyon sistemlerinin ihtiyaç duyacağı periyodik bakımların ve değişimlerin takip edilmesi de bütçenin doğru şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. 

Havuz Filtresi Seçiminde Önemli Olan Noktalar

Havuz filtre fiyatları incelenirken havuzun ihtiyaç duyduğu kriterlerin belirlenmiş olması şarttır. Uygun hacim özellikleri için yeterli, montajı ve bakımı doğru yapılmış, uygun şartlarda kullanılmış filtre sistemlerinin kullanım ömrü oldukça uzun olmaktadır. Kalıntıların ve kirliliklerin giderilmesi için filtre sisteminin kapasiteye uygun boyutlarda ve özelliklerde olmasına dikkat edilmelidir. Basınç altında testleri yapılmış ve etkinliği kanıtlanmış havuz filtrelerinin tercihi önerilmektedir.

Havuz filtrelerinde uygun ürünün seçimi kadar bakımların aksatılmaması da gerekmektedir. Filtrelerin uygun temizleyiciler ile ters yıkama tekniğinden faydalanılarak yıkanması ve durulanması gereklidir. Sağlam ve ekonomik özelliklere sahip olan ürünlerde ters yıkama sırasında dahi su tasarrufu sağlanabilmektedir.

Plastik filtre sistemleri, havuz pompası ve sehpası ile satılan, kum filtreli ya da cam filtreli farklı ürünler bulunabilmektedir. Ayrıca su metreküpüne bağlı olarak en iyi performansı sergileyen ürünler de söz konusudur.  Çalışan her ürün ve malzemenin bir ömrü vardır. Ancak kaliteli seçimler yapmak her zaman için daha uzun kullanım ömrü olan bir üründen faydalanılmasını sağlamaktadır.

Havuz Filtresi Fiyatlarına Etki Eden Özellikler

Havuz filtre fiyatları filtre sisteminin sahip olduğu teknik özelliklere bağlı olarak artıp azalabilmektedir. Bunun yanı sıra sistemin kalitesi ve çalışma verimi de her ürün de olduğu gibi fiyat belirleyici bir unsur olmaktadır. Dışardan gelen suyun temizliği için en ideal yol olan filtre sistemleri güvenilir yapılardır. Bu nedenle yapılan yatırım ve ayrılan bütçe tamamen gereklidir. Sağladığı faydalar göz önünde bulundurulduğunda filtre sistemlerinin kısa sürede sağladığı yararı absorbe ettiği görülmektedir.

Havuz filtre sistemlerinde fiyatlandırmaya etki eden ve maliyetlerine neden olan çalışma özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Kullanım amaçlarına göre performansı uygun olacak ve işlevsel bir ürünün seçimi fiyat konusunda etkilidir.
  • Havuz ebatlarına göre seçim yapılması gereklidir. Bu da fiyata etki eden başka bir unsurdur.
  • Elektrik tasarruflu, ekstra su tasarrufu sağlayan vb. Özelliklerde olan sistemlerin fiyatları farklı olmaktadır. Uzun vadede daha ekonomik sonuçlar sağlayacak modeller seçilmelidir.
  • Filtre sistemlerinin marka ve kalitesine göre kullanım ömürleri değişmektedir. Kullanım ömrü daha uzun olan bir ürünün seçilmesi fiyata etki eder. Verimli çalışma özellikleri de fiyatlandırmada göz önünde bulundurulmaktadır.

Havuz suyu ve filtre sisteminin temizliğinde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Uygun temizleyicilerin kullanılması, zamanında temizlik yapılması gibi konular çalışma verimine etki etmektedir. Berrak ve gerçekten hijyenik olan havuzlar için işlevselliği kanıtlanmış güvenilir sistemlerin seçilmesi önemlidir.

Son unsur olarak Havuz filtre fiyatları belirlenmesinde filtre sisteminin çeşiti etkili olmaktadır denilebilir.

Kartuş sistemine sahip, kum filtre sistemi ile çalışan, bez filtre ile çalışan çember sistemli, vanalı ya da vanasız filtre sistemleri ve diatomlu toprak prensibi ile çalışan filtre sistemleri farklı özelliklere ve fiyatlara sahiptir.

Bir yanıt yazın