Havuz Kimyasalları

Havuz Kış Bakım Kimyasalları Nasıl Kullanılır?

Havuz Kış Bakım Kimyasalları Nasıl Kullanılır? 1 – havuz kis bakim kimyasallari

Yüzme havuzlarının kış mevsimlerinde bakımlarının çok iyi yapılması, gerekli tedbirlerin alınması ve havuz suyunda havuz kış bakım kimyasalları kullanılması gerekmektedir. Havuzun kış aylarında zarar görmemesi için suyunun kesinlikle boşaltılmaması gerekmektedir.

Kışın susuz kalan havuzların havuz içi ekipmanları sıcaklık farkından olumsuz etkilenmektedir. Havuz tabanında ve duvarlarında, iç kaplamalarda çatlamalar ve sızıntılar meydana gelebilir. Derz dolguları aşınabilir ve bu etkilerle de onarım gerektirebilir. Bu sebeple suyun havuz içinde kalması çok önemlidir.

Havuzun kış mevsimini hasarsız atlatabilmesi için sadece içinde su olması yetmemektedir. Bir takım önlemler alınması şarttır. Bu önlemlerden birkaçı şunlardır;

  • Havuz içerisinde su kış hazırlıkları için 15 ile 30 cm aralığındaki bir seviyede aşağı indirilmelidir.
  • Havuz suyunun pH derecesinin 7 olmasına dikkat edilmelidir ve bu derecede sabitlenmelidir.
  • Su devirdaimine izin verilmelidir ve en az 6 saat olacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Havuz kış bakım kimyasalları havuz suyuna ilave edilmelidir.
  • Kış aylarında bu önlemleri bir kere uygulamak yetmeyeceğinden her 15 günde bir bakım işlemleri yapılmalı ve gerekli adımlar uygulanmalıdır.
  • Havuz suyundaki buzlanmayı önlemek amacıyla buz yastıkları kullanılmalıdır.
  • Havuz suyundaki kirler temizlenmelidir.
  • Havuz örtüsü ile havuz yüzeyi örtülmelidir.

Havuz Kış Bakım Kimyasalları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

Havuz kış bakım kimyasalları, havuzun hasarsız bir şekilde kış mevsimini atlatabilmesi ve diğer aylarda da kullanımına devam edilebilmesi için havuz suyu ve havuz içerisine ilave edilen bir takım bileşenlerdir. Kış kimyasallarının oranları da diğer kimyasal kullanımlarında olduğu gibi oldukça önemlidir.

Havuz kimyasallarının ekim ayında ilavesine başlanması gerekmektedir. Hidrojen peroksit içeren havuz kimyasalları bu dönemde havuz suyundaki yosun oluşumunu engelleyecektir. Sonrasında havuz suyuna kış bakım kimyasalı denilen ve içeriğinde koagulant, organik asit karışımları ve quarter amonyum tuzlarını içeren bir bileşim eklenir. Bu bileşen de yosunlanmayı ve kireç oluşumunu engellemektedir. Yüzme havuzlarında bulunan ekipmanlar ve içerisindeki malzemeler için olumsuz bir etki oluşturmamaktadır.

Havuz kış bakım kimyasalları eklendiğinde, kimyasalın oranı su sertliğine göre ayarlanmalıdır. 100 metreküp suya ilave edilecek kimyasalın miktarı 5 ile 15 kilogram arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Bunların haricinde klor granül ve tablet klor da kullanılması gerekmektedir. 100 metreküp havuz suyu için yaklaşık 3 kg klor granül ilavesi yapılması önerilir. Tablet klor kullanımı ise taşmalı havuzlarda kullanılmaktadır. Izgaraların alt kısmına karşılıklı olarak eklenecek olan tablet klorlar, havuzun temiz ve sağlıklı kalmasına yardımcı olacaklardır.

Kış Mevsiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz bakımında kış mevsiminde havuz kış bakım kimyasalları ve diğer işlemler için dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Yeterli önlemler alınır ve bu unsurlara dikkat edilirse kullanılan havuz uzun ömürlü olacak ve minimum masraf ile kullanımını sürdürecektir.

Havuz suyunun donmaması adına havuz suyuna klor şoklaması yapılmalıdır. Havuz suyunda bulunan serbest klor miktarı 8 ile 10 ppm arasında olmalıdır. Haftada bir defa da havuz dibi temizliği yapılmalıdır. Kış bakımına ekim ayından itibaren başlamak önemlidir. Hazırlık yapılmadı takdirde kış aylarında bakım yapılması zorlu olabilmektedir.

Kış döneminde devirdaim pompalarının aralıklarla çalıştırılması çok önemlidir. Devirdaim pompalarının çalışması hem tesisatın hem de kum tanklarının korunmasını sağlayacaktır.

Havuz kış bakım kimyasalları ve diğer havuz kimyasallarının içeriği dikkatlice incelenmeli ve kılavuza uygun olarak hareket edilmelidir. Her şey olduğu gibi kimyasalların bilinçsiz kullanımı da yarardan çok zarar oluşturacaktır.

Havuz Kış Bakım Kimyasalları Fiyatları

Havuz kış bakım kimyasalları, kış mevsimi için havuzlarda kullanılması zorunlu olan, havuzların neredeyse çoğu bakım ihtiyacını karşılayan ve kullanımı düzenli olarak tekrarlanması gereken maddeler olduğundan fiyat konusu havuz kullanıcılarının oldukça merak ettiği bir konudur.

Havuz kış kimyasallarının kullanımı 100 metreküp su başına düşecek şekilde hesaplanmaktadır. Bu sebeple kış kimyasalları alınırken öncelikle kullanıcı ne kadar bileşene ihtiyaç duyduğunu hesaplamalıdır.

Kış kimyasallarının fiyatları markasına ve kalitesine göre değişiklik gösterecektir. Maksimum verim almak adına kaliteli ürünler tercih edilmeli ve uygun fiyatlı diye merdiven altı ürünlere yönelinmemelidir.

Havuz kış bakım kimyasalları için saklanma koşulları çok önemlidir. Uygun koşullarda saklandığında raf ömrü 2 yıl olarak bilinmekte ve 1 yıl içerisinde kullanılması önerilmektedir.

Bir yanıt yazın