Havuz Kimyasalları

Havuz Kimyasalları Nasıl Kullanılır?

Havuz Kimyasalları Nasıl Kullanılır? 1 – havuz kimyasallari nasil kullanilir

Havuz Kimyasalları Kullanımı

Havuz kimyasalları kullanımı pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Her şeyden önce bu kimyasalların özenli ve dikkatli bir biçimde kullanılması gerektiğini unutmamak gerekir. Aksi halde sevdiklerimize ve bizlere zarar verebilir. Bu sebeple yetkili kişilerden destek alınması gerekir. Mesela klorun fazla kullanılması durumunda siyanür oluşmasına neden olarak kirlenmede önemli bir etkeni ortaya çıkarır.

Havuzun iç kısmını mümkün olduğunca dezenfektanlı saf indibitörlü asit ile temizleyerek kirli su dışarı atılması gereklidir. Daha sonra ise havuzun duvarlarına havanın güneşli olduğu bir zamanda yosun önleyici yeterli miktarda sürülmelidir. Yaşlaşık olarak bir gün süreyle bekletilip temiz suyla havuzunuzu doldurabilirsiniz.

Buna ek olarak havuza doldurulacak suyun şebeke suyu olmasına dikkat etmek gerekir. Tankerde bekletilmiş su doldurduğunuz takdirde suyun içinde fazla bulunan kireç ve demir sorunlara yol açacaktır. Bu sebeple şebeke suyunu sizlere önermekteyiz. Aynı zamanda dolan suyu şoklamak gerekmektedir. Yapılan bu işlemlerde anti bakteriyel açısında oldukça önemlidir.

Havuz Kimyasalı Kullanımı Neden Gereklidir?

Havuz kimyasalı kullanımının asıl amacı mikro organizmaları yok ederek havuzun temizliğinin sağlanmasıdır. Bu işlemler yapılmadığı zaman meydana gelebilecek sonuç ise havuzun pis bir görünüme yol açmasıdır. Buda havuzunda yüzme isteğinin azalmasına sebep olur.

 Kimyasallar havuzun içerisine gelebilecek yosun, toz, parçacık gibi birçok maddenin oluşunu engeller. Bu malzemeler ile yalnızca temizliğin değil aynı zamanda meydana gelebilecek aksaklıkların da giderilmesini sağlamak içinde kullanılır. Buna ek olarak Havuz kimyasalların belirli zamanlarda kullanılmaması durumunda havuz giderlerinin tıkanması söz konusu olacaktır.

Havuz Kimyasalları Nasıl Kullanılır?

Havuzunuzu her sezona sağlıklı ve iyi bir biçimde hazırlamanız gerekiyor. Bunun için de ilk olarak havuz kimyasalları kullanımı hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir. Sezon hazırlığı için havuz temizleme makine aksamlarından başlamak en uygun seçenektir. Mevcut filtrelerin kumunu değiştirerek pompaların periyodik bakımlarını işin uzmanı tarafından yapılması gerekir.

Yapmanız gereken her gün düzenli bir şekilde havuz suyunu test kitleri yardımıyla test ederek ph ve klor değerinin normal değerler arasında olup olmadığını görmektir. En çok merak edilen sorulardan bir tanesi de havuza ne kadar klor ve ph düşürücü koyulması gerektiğidir. Havuz suyunu iyice test ederek ne kadar istiyorsa o kadar koymanız yeterlidir. Ancak havuz suyu istemiyorsa koymanız sakıncalı olmaktadır.

Havuz sularının bakımları tıpkı küçük bir çocuk gibi gözümüzün sürekli üstünde olması gereken hassas bir konudur. PH değerleri 7,2-7,6 en uygun seviyeler arasında yer almaktadır. Klor ise 1-1,5 pm arasında olması gerekmektedir. Havuz kimyasallarını bu referanslara ve değerlere göre kullanmanız önemlidir. Böylelikle havuz kimyasallarının tüketimi azalarak suyun sizlere ve sevdiklerinize verebilecek zararların önüne geçmiş olursunuz.

Havuz Suyunun Temizliği Nasıl Sağlanır?

Havuz kimyasalları kullanımı kadar havuzun temizliğinin nasıl yapılacağı da bir o kadar önemlidir. Sağlıklı ve temiz bir havuz için havuzunuzun suyunu havuz kimyasallarıyla haftada iki kaz ilaçlayarak dibinin de süpürülmesi gerekir. Filtrelerdeki birikmiş olan parçacıkları dışarı atmak içinde ters yıkamayı gün aşırı yaparak halletmiş olursunuz.

Havuz kimyalarından biri olan çökertici kullanımı da oldukça önemlidir. Bu uygulamaları mümkün olduğunca geceye yakın saatlerde yapmak gerekir.100 metre havuz suyunun içerisine beş su bardağı kadar çökertici suyunu ilave edip serperek makineleri iki saat bir süreyle çalıştırıp daha sonra ise motorları kapatarak sabaha kadar parçacıkların ve kirlerin dibe çöküşünü beklemek gerekmektedir.

Sabah olunca havuzun dibine çökmüş olan parçacıklar süpürülerek, ter yıkama tekniğiyle tamamen havuzun temizlenmesi sağlanmalıdır. Böylece havuz kullanım için hazır olabilecektir.

Yosun Önleyici Kullanımı

Parlatıcının ve yosun önleyicinin beraber kullanılması sıklıkla önermekteyiz. Böylelikle çok daha güzel sonuçlar alabilirsiniz. Havuz kimyasalları kullanımı haftadan haftaya uygulanması gerekir. Kullanım önerilerimiz ise 100 metrelik küp bir havuzun içerisine bir buçuk litre kadar karıştırılmalıdır. Parlatıcılar ise yosun önleyicilerden yaklaşık bir saat sonra kullanılmalıdır.

Daha sonra ise makineleri sabaha kadar çalıştırarak uygulamaları sona erdirebilirsiniz. Yosun önleyicinin kullanım amacı havuzunuzda mevcut olan yosunları temizlemek değildir. Herhangi bir yosun oluşunun önüne geçmek için kullanılır. Bu sebeple bu ürünler yosun tutmuş ve kirlenmiş bir havuzda kullanılmamaktadır.

Bir yanıt yazın